3 от всеки 4 първокласника ще получат еднократна помощ

189 до момента са заявленията до дирекция „Социално подпомагане" в общината за отпускане на еднократна целева помощ за първокласници в размер на 250 лв. Това са около 75% от всички първокласници в първомайско.

Приемът на документи продължава до 30 септември, информира Таня Налбантова – директор на ДСП. Сумата се предоставя за покриване на част от разходите при подготовката на малките ученици, които за първи път тръгват на училище. За да кандидатстват родителите за помощта, децата трябва да са записани в държавно или общинско училище, средномесечният доход на член от семейството не превишава 350 лева.

„Молби се подават след записване на детето в първи клас, а помощта се връща, ако то не постъпи в училище". Затова до 30 септември родителите трябва да представят бележка от съответното учебно заведение, че детето им го посещава.

Крайният срок за представянето на необходимия за вземане на детски надбавки документ е до 31 октомври. Пак до тогава се приемат молби от социално слаби семейства за енергийни помощи. До момента са подадени 856 такива молби.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    майка на първокласник
    13 0
    13:31, 19 сеп 2014
    да са живи и здрави циганетата
    нашите деца за съжаление няма да получат еднокртана помощ,защото ние работи,плащаме си сметките и данъците и така влизаме в графа ''Богати'' с бюджет над 350 лв
    колко е жалка държвата
  • 2
    Ба
    баща на второкласник
    1 -1
    20:26, 19 сеп 2014
    Вие в държавна фирма ли работите,или в частна.Хайде уточнете се най сетне,защото от 1989 година до днес май повечето от Вас не знаят на кой свят се намират.Разликата е фундаментална.
  • 3
    Из
    Извънземен частник
    1 0
    13:13, 20 сеп 2014
    Дневник "Иранци са осъдени на бичуване, защото пеели Happy". Успокойте се бе хора. Вас може да ви мачкат, плюят, лъжат, доят, стрижат и таковат, но поне не ви дормонят с камшик.
  • 4
    An
    aninimna
    0 0
    14:02, 21 сеп 2014
    detski trqbva da ima za vsichki deca nezavisimo ot dohoda na roditelite...kak moje za nqkoi da ima a za drugi ne... darjavata ni e takava...jalka

Случаен виц

Последни новини