Лятното кино на БНТ1 със спирка в Първомай

Общо 23 населени места ще обиколи от днес до 31 юли една от най-популярните и обичани кампании "Пътуващо лятно кино с БНТ 1". Едно от тези места е Първомай.

"25 години свободна България" - под това мото ще премине третият сезон на инициативата, която обикаля България с прожекции на открито. Целта е да се възстановят изчезващите летни кина.

Този път кампанията е посветена на годишнината от началото на българския преход към демокрация и свободно гражданско общество.

Основната селекция включва режисьорските дебюти на Явор Гърдев, Валери Йорданов и Иван Владимиров, Константин Божанов, Виктор Чучков, Зорница София и Драгомир Шолев. Филмите, които зрителите ще могат да видят в киното под звездите, са "Дзифт", "Кецове", "Аве", "Тилт", "Мила от Марс"и "Подслон".

Изненадата за първомайци ще е филмът "Деца играят вън", избран от Общината. Класическата детска лента (1973 г.) на режисьорката Иванка Гръбчева се състои от три новели с главни герои момчета на различна възраст, но с еднакво име - Юли. Разкрива се светът на децата и първите им срещи с големите въпроси на живота. "Предпочетохме този филм, защото би отпуснал хората от нелекото им ежедневие, коментираха от местната управа. В ролите ще видим великолепните и незабравими Невена Коканова, Иван Андонов, Грета Ганчева, Петър Слабаков, Георги Русев, Светослав Пеев.

Заедно с Лятното кино ще пътува и детска библиотека. Всеки, който пожелае, ще може да размени любимата си книга за нова.

Първомай ще посрещне Лятното кино на 17 юли.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини