15 °C

Местната структура на ПП "АБВ" с амбиция за значимо място в политическия живот на общината

Преди дни в София беше проведена конференция за учредяване на Политическа партия „АБВ“. Тя има вече свой ревностен привърженик в Първомай в лицето на Стоян Керанов. С него коментираме представянето на Движение „АБВ“ на отминалите евроизбори и предстоящото пред партията.

Т.К.: Кои бяха най- важните решения на конференцията? Каква партия ще бъде новоучредената „АБВ“?

С.К.: Взе се официално решение „АБВ“ да бъде политическа партия, която ще заеме ляво-центристкото пространство в политическия живот на страната. Беше приет устав, избрано беше ръководство, както всички знаем с председател Георги Първанов.

Т.К.: Какво предстои?

С.К.: Съгласно устава започва партийно строителство по места. Тук ще бъдат изградени клубове на ПП „АБВ“, а до края на месеца ще се проведе учредителна конференция, на която ще бъдат избрани и местни ръководни органи. Временната управа на местната структура започва информирането по места.

Т.К.: Като представители на ляво – център пространството в какви коалиции е възможно да влезе партията?

С.К.: Според учредителната декларация, АБВ може да бъде част от всякакви коалиции, стига те да са на принципна основа, изключвайки единствено Движението за права и свободи. Очакваме коалицията, с която се явихме на Евроизбори 2014 да се разшири и  в нея да се влеят нови членове.

Т.К.: Как се представи според вас АБВ на Евроизбори 2014?

С.К.:  Сравнително добре за формация, която започна реалното си съществуване 3 месеца преди изборите. През това време инициативната група трябваше да популяризира движението в общината, да реши технически въпроси като офис, застъпници и други, а това ограничи възможността за срещи по населени места и развиване на по- широка кампания. Бяха реализирани скромни резултати – около 300 гласа, което ни поставя на 5-то място в общината, а в областта сме най-добре представилата се община.

Т.К.: Какви са политическите ви амбиции?

С.К.: Политическите амбиции започват с учредяването на партия, което ще стане на 28 юни в НДК и са записани в декларацията на Политическа партия „АБВ“, публикувана във в. „Преса“.

 Т.К.: А на местно ниво?

С.К.: На местно ниво- да се разшири инициативният комитет, да се включат представители на населените места в цялата община. За координатор на партията в Първомай ще бъде предложен д-р Добрин Кръстев. Веднага след учредителния ѝ конгрес, партията започва дейност на територията на общината. Ще започне набиране на членска маса чрез декларации на желаещите да членуват в „АБВ“. Имаме амбицията да създадем действена структура, която да намери значимо място в политическия живот на общината.

След това ще трябва да се създадат и структури по населени места; приемане на програма и извършване на агитация при евентуални предсрочни избори.

Т.К.: Мислите ли вече за местните избори през 2015 година?

С.К.: Те са далече. Въпреки това вече се обсъждат варианти за коалиции, за подкрепа на независими кандидати или за издигане на собствен кандидат. Но това е далечната цел. По – близката е участие в парламентарни избори и постигане на целите, определени в програмната декларация.

Т.К.: А какви цели ще си поставите да постигнете тук?

С.К.: Местните цели ще се определят от националните, но ще искаме да възстановим справедливостта при определяне на местните данъци и такси.

Незабавно създаване на Обществен съвет с консултативни функции към кмета, който ще обсъжда всяко внесено в общински съвет предложение в областта на финансите, разпоредителните сделки и социалното подпомагане и в който ще участват изявени специалисти без оглед на партийната принадлежност.

Ние искаме да се създадат условия за преодоляване на демографската  криза чрез увеличаване на размера на еднократната помощ при определени условия и подпомагане на семейни двойки с репродуктивни проблеми. Към това можем да добавим и отделяне на средства за деца- таланти, студенти и специализанти в здравеопазването и здравните заведения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
01 окт 2020
Последни новини