Местната структура на ПП "АБВ" с амбиция за значимо място в политическия живот на общината

Преди дни в София беше проведена конференция за учредяване на Политическа партия „АБВ“. Тя има вече свой ревностен привърженик в Първомай в лицето на Стоян Керанов. С него коментираме представянето на Движение „АБВ“ на отминалите евроизбори и предстоящото пред партията.

Т.К.: Кои бяха най- важните решения на конференцията? Каква партия ще бъде новоучредената „АБВ“?

С.К.: Взе се официално решение „АБВ“ да бъде политическа партия, която ще заеме ляво-центристкото пространство в политическия живот на страната. Беше приет устав, избрано беше ръководство, както всички знаем с председател Георги Първанов.

Т.К.: Какво предстои?

С.К.: Съгласно устава започва партийно строителство по места. Тук ще бъдат изградени клубове на ПП „АБВ“, а до края на месеца ще се проведе учредителна конференция, на която ще бъдат избрани и местни ръководни органи. Временната управа на местната структура започва информирането по места.

Т.К.: Като представители на ляво – център пространството в какви коалиции е възможно да влезе партията?

С.К.: Според учредителната декларация, АБВ може да бъде част от всякакви коалиции, стига те да са на принципна основа, изключвайки единствено Движението за права и свободи. Очакваме коалицията, с която се явихме на Евроизбори 2014 да се разшири и  в нея да се влеят нови членове.

Т.К.: Как се представи според вас АБВ на Евроизбори 2014?

С.К.:  Сравнително добре за формация, която започна реалното си съществуване 3 месеца преди изборите. През това време инициативната група трябваше да популяризира движението в общината, да реши технически въпроси като офис, застъпници и други, а това ограничи възможността за срещи по населени места и развиване на по- широка кампания. Бяха реализирани скромни резултати – около 300 гласа, което ни поставя на 5-то място в общината, а в областта сме най-добре представилата се община.

Т.К.: Какви са политическите ви амбиции?

С.К.: Политическите амбиции започват с учредяването на партия, което ще стане на 28 юни в НДК и са записани в декларацията на Политическа партия „АБВ“, публикувана във в. „Преса“.

 Т.К.: А на местно ниво?

С.К.: На местно ниво- да се разшири инициативният комитет, да се включат представители на населените места в цялата община. За координатор на партията в Първомай ще бъде предложен д-р Добрин Кръстев. Веднага след учредителния ѝ конгрес, партията започва дейност на територията на общината. Ще започне набиране на членска маса чрез декларации на желаещите да членуват в „АБВ“. Имаме амбицията да създадем действена структура, която да намери значимо място в политическия живот на общината.

След това ще трябва да се създадат и структури по населени места; приемане на програма и извършване на агитация при евентуални предсрочни избори.

Т.К.: Мислите ли вече за местните избори през 2015 година?

С.К.: Те са далече. Въпреки това вече се обсъждат варианти за коалиции, за подкрепа на независими кандидати или за издигане на собствен кандидат. Но това е далечната цел. По – близката е участие в парламентарни избори и постигане на целите, определени в програмната декларация.

Т.К.: А какви цели ще си поставите да постигнете тук?

С.К.: Местните цели ще се определят от националните, но ще искаме да възстановим справедливостта при определяне на местните данъци и такси.

Незабавно създаване на Обществен съвет с консултативни функции към кмета, който ще обсъжда всяко внесено в общински съвет предложение в областта на финансите, разпоредителните сделки и социалното подпомагане и в който ще участват изявени специалисти без оглед на партийната принадлежност.

Ние искаме да се създадат условия за преодоляване на демографската  криза чрез увеличаване на размера на еднократната помощ при определени условия и подпомагане на семейни двойки с репродуктивни проблеми. Към това можем да добавим и отделяне на средства за деца- таланти, студенти и специализанти в здравеопазването и здравните заведения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини