Две момичета от Първомай ще влязат в разширения национален отбор по приложно колоездене

6- Йордана Тошева, 10 - Елис Расимова

Две момичета от отбора на гр. Първомай по приложно колоездене очакват покана за участие в разширения състав на националния отбор за европейското първенство в Осло, Норвегия през септември, стана ясно след проведения в Първомай IV кръг на Републиканския шампионат. Това беше последният кръг от 33-то състезание в България и се проведе по правилата на FIA –международната федерация по автомобилизъм и международния алианс по туризъм - AIT.

44 ученика от 7 населени места решаваха индивидуални и отборни теоретични задачи и се състезаваха на площада в Първомай през последния уикенд. Пистите, подредени пред местното читалището се оказаха по –дълги и затова по- лесни за преодоляване от състезателите, отколкото в предишните кръгове. За съжаление, вместо стените да помагат вкъщи, състезателите на двата отбора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ бяха сковани от домакинството и не се справиха според очакванията – каза треньорът им Минко Павлов. Купата на кмета на Първомай спечели отборът на гр. Попово, а в крайното класиране шампиони са момичетата и момчетата на Монтана, следвани от Пирдоп и Челопеч. Двата първомайски отбора са на 4-то и 6 – то място. В индивидуалното класиране Елис Расимова остана четвърта, а Йордана Тошева е 6-та. Най-вероятно точно те ще получат и покана за разширения състав на националния отбор.

Спонсорът на шампионата „Максиком“ ЕООД – Пловдив връчи велосипед Спринт на изтегления с жребий Минко Новаков от Челопеч.

Гости и домакини посетиха къщата на Георги Караславов. Организатор на републиканския кръг бяха община Първомай и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, а усилията им бяха високо оценени.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини