Катастрофа на „Дунав“ и „Левски“ за малко да предизвика масово сбиване

Лека катастрофа на кръстовището на ул. „Дунав“ и бул. „Васил Левски“ в Хасково за малко не предизвика масово сбиване днес около 13 часа. Инцидентът е от леките, без пострадали, дори без сериозни материални щети.

Причина за катастрофата е „Опел Вектра“, идващ откъм Цигарената, който завил наляво по „Дунав“. Той отнел предимството на идващия отгоре по булеварда „Опел Корса“. Двете коли се ударили насред кръстовището, Вектрата е с разкачена от удара броня, а Корсата е остъргана от лявата си страна.

Минути след инцидента на кръстовището се стекоха многобройни роднини, близки и съседи. Въпросът кой е виновен предизвика ожесточени нападки и гневни погледи изпод вежди, подхвърляха се обидни реплики, а между участниците в ПТП-то прехвърчаха искри. Зад волана на Вектрата бил Альоша Делчев, който се кълнеше, че видял идващата отгоре Корса, но тя била много далече. Тръгнал да завива и бил ударен. „Пристигна като фурия“, обясни мъжът. Според него другата кола се е движела поне със 70-80 километра в час.

Ти да не си радар, бе“, скочиха му веднага пътниците от другата кола. Никой от тях, включително шофьорът, не пожела да се представи с мотива, че „не иска да го дават по телевизията“. Но тяхната позиция бе могъщо подкрепена от многобройната публика, откъде се чуваха викове и войнствено се размахваха юмруци. Някои дори навлязоха сред спорещите страни и работата тръгна към масово сбиване.

Ескалиралото напрежение бе потушено от пристигането на униформените. Полицаите разпоредиха да се освободи платното, публиката да се отдръпне настрани, а водачите да представят документите и да се тестват на дрегера. Никой от двамата шофьори не бе употребил алкохол.

Тодор Кръшков

Шофьорът на Вектрата Альоша Делчев се кълнеше, че корсата била далеч, но "пристигнала като фурия"
Пристигането на униформените свали напрежението
Но преди идването на КАТ публиката надаваше войнствени викове

Шофьорът на Корсата не беше пил, колегата му също
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини