Гигантски подводен водопад

Остров Мавриций е в Индийския океан, на 900 км източно от Мадагаскар.

Странната изчезнала прица Додо е населявала някога остров Мавриций. Тя е символ на това идилично и красиво кътче на Земята, което въпреки всичко не е пренаселено с туристи.

Датчани, португалци, англичани, французи, креолци, дори индийци и китайци са се заселвали тук през последните 5 века. В наследство те са оставили пъстрата смесица от раси, култури и религии, която присъства днес на острова във фолклора, музиката и кулинарията.

На Мавриций има чудни плажове, невероятни подводни красоти, в които да се гмурнете и исторически забележителности, които да посетите.

Но има тук има нещо, което става видимо само от въздуха, или даже от космоса. Това е най-голямата зрителна измама, която нашата планета ни поднася. В северната част на острова това, което прозира през кристалните води от високо прилича на огромна бездна, сякаш океанът се стича към дълбините в колосален водопад. Всъщност това е само илюзия, образувана от пясъка и наносите, носени от течението.

Точно сега на Мавриций лятото свършва. Климатът е тропически и дори през "студения" период от юли до септември, средните дневни температури са около 22 градуса Целзий, а по крайбрежието е с 3 до 5 градуса  по-топло. Най-приятно е през април-юни и септември-декември, когато валежите са най-малко. Далечния красив остров Мавриций вижте във видеото:

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини