Камера снима 360-градусово видео

Камерите, които снимат видео в 360 градуса, вече не са рядкост, макар и да остават нишов продукт. Тази, която ви представяме днес, обаче, е специална поради няколко причини.

На първо място, кампанията в Kickstarter (да, камерата все още не е на пазара) има цели 43 до края си, но в момента на писането на тази статия, е събрала над $243 хиляди - много повече от нужните $150 хиляди. Можем да си представим колко много ще нарасне бюджетът на създателите й до 4 юли - официалния край на кампанията.

360Cam на компанията Giroptic, освен това е специална с възможността си да снима видео с виртуална реалност - готово да бъде гледано на Oculus Rift, Project Morpheus и всички подобни устройства, които съвсем скоро ще наводнят пазара. Разбира се, заснетото съдържание ще може да се гледа и на всякакви други мобилни и настолни джаджи.

Освен видео, камерата, разбира се, може да прави и снимки. По време на запис, тя използва три микрофона, за да обхване не само картина, но и звук "в 360 градуса". Нещо повече - устройството е водоустойчиво, като, срещу допълнителна сума потребителите могат да се сдобият и със специални очила, които коригират работата на обективите под вода.

Устройството има малко нетипичен дизайн, но формата му следва вградените му компоненти: три fish-eye обектива с ъгъл на гледане от 185 градуса, споменатите микрофони, GPS, жироскоп и други сензори. Камерата е съвсем малка - само 6,9 х 6,9 сантиметра, тежи 180 грама и може да се постави на всякакъв тип стативи и поставки.

Доставките на 360Cam ще започнат през ноември като цената й ще варира от $249 до $329.

Selfie заснето с 360Cam
Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини