292 са жертвите от взрива в турската мина

По последни данни, 292 са вече жертвите на трагичния инцидент в турската мина, предадоха световните информационни агенции. Извадени са били още 8 тела. Продължава спасителната операция, която трябва да открие още 10 миньори, останали блокирани в мината, съобщи министърът на енергетиката Танер Йълдъз.

Турските власти завиха по-рано, че не очакват броят на загиналите да надхвърли 302-ма. 363 са евакуирани. 122 души са хоспитализирани. По реме на инцидента в мината са се намирали 787 служители.

Трагедията в турския град Сома разгневи близки на жертвите и ранените миньори, които организираха протест, стигнал до сблъсъци с полицията. Власти и собственици на мината бяха обвинени за инцидента. Обвиненията в небрежност обаче бяха отхвърлени.

Операторът обяви днес, че пожарът в мината не е свързан с повреда в електрическа подстанция както се смяташе по-рано, но натрупаната топлина е причинилa частично срутване.

Председателят на холдинга Алп Гюркан каза, че това е абсурден инцидент на място, където е имало малкo инциденти за последните 30 години. Той поясни, че миньорите са на топ ниво - приемани като най-организираните и най-заслужилите доверие.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини