В Джебел искат бесило за убиец и чистка в РПУ. Преглед на печата

"Монитор": ОРЕШАРСКИ ОТСЕЧЕ: ЕРП-тата остават без лиценз, ако не спазват закона

ЕРП-тата ще останат без лиценз единствено и само ако не спазват законите в страната. Това заяви вчера в НС премиерът Пламен Орешарски.

„Върху ДКЕВР натискът би трябвало да го упражнявам аз, но аз не упражнявам такъв натиск. Няколкократно съм заявявал, че има законово разписани процедури и те са единни за всички, в това число и за ЕРП-тата. В момента, в който те влязат в рамките на текстовете на закона, ще отпадне и процедурата, която тече за отнемане на лицензите им", коментира Орешарски, който отрече да има политически натиск върху ДКЕВР.

"Дума": Кирил Добрев: ГЕРБ саботира обсъжданията на Закона за МВР

Депутатите от ГЕРБ саботират обсъжданията на Закона за МВР, обяви от парламентарната трибуна вчера депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев по време на разискванията по текстовете. Той упрекна опонентите, че не предлагат обсъждания по същество и повечето народни представители от партията на Борисов не са в пленарна зала, а някъде другаде. Един, двама, трима, четирима, пет човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебатът, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член, каза Добрев. Ако предложенията ви са толкова важни, хайде да го играем мъжката. Вкарайте си парламентарната група в зала и ни дайте "бой" по всеки текст. Готови сме на този дебат, допълни той по повод липсващите народни представители от ГЕРБ. Според него в противен случай техните действия може да се тълкуват като елементарен саботаж.

"24 Часа": Шестима са пострадалите при удара на влака, две жени са с опасност за живота

Шестима са пострадалите при инцидента между влак и товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември, съобщи bTV.
Той стана на жп линията София-Пловдив. Двама от пострадалите са с опасност за живота. Най-сериозно ранените са жени с мозъчни контузии. Едната е на 62 години.

"24 Часа": В Джебел искат бесило за убиец и чистка в РПУ

Протестиращи поискаха в Джебел връщане на смъртното наказание и публично обесване на двойния убиец наркоман Мерт Мехмед, който затри с брадва 24-годишната Джейлян и 7-годишната дъщеричка Джейда.
Протестът беше организиран в социалните мрежи от приятелката на убитата Мерджан Байрям и в него се включиха около стотина жители на малкия родопски град.

"Монитор": 8920 деца влизат в градините в София

8920 деца ще бъдат приети в ясли и детски градини в София. Това показва електронната система на сайта www.kg.sofia.bg. Първото класиране в София ще е в петък в 14 часа. Тогава ще се тегли и жребият с имената на децата, които са в гранична група, т.е. имат еднакъв брой точки. Петима граждани могат да присъстват на класирането, за да следят за злоупотреби. Ре­­зул­татите ще бъдат обявени в сайта на системата и разлепени в детските градини в събота.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини