Мними купувачи задигнаха 1200 лв. от старци

Баба Добра Иванова

Миними купувачи на кон задигнаха 1200 лв. от къщата на 78-годишният Драгия Велев от село Добрич.

Дядото бил направил уговорка с трима мъже около 19:30 часа вчера да огледат коня му и евентуално да го купят. Бъдещите купувачи отишли до къщата и единият от тях влязъл с дядото при животното. Другите двама останали отвън с бабата – Добра Иванова. Непознатите мъже я заговорили, попитали я дали ще им продаде керемиди, които били скупчени в двора. Тя им отвърнала, че не може да им ги продаде без разрешение на дядото и отишла да го пита. После влязла в лятната кухня, за да погледне манджата на котлона. През това време ловките апаши задигнали парите.

След визитата тримата мъже си тръгнали със сива кола със софийска регистрация. Когато влезли в къщата, бабата и дядото заварили разхвърляното легло и установили, че има липсват 1200 лв. от портмонето, което било скрито под дюшека.

Това не е първата измама, на която става жертва възрастното семейство. Преди време бабата олекнала с 3000 лв., след като била преметната с телефонна измама. Тя дала парите, за да отърве дъщеря си след измислена катастрофа в Италия. По-късно крадецът от Търговище бил закопчан и даже е осъден на 2,5 г. затвор, разказа бабата.

Полицаите предупреждават стопаните с приближаването на Великден да бъдат внимателни при контакт с търговци, които посещават домовете им. В редица случаи крадците, представяйки се за купувачи, предварително оглеждат и след дни обират дома.

Анета Кутелова

С дядото - Драгия Велев

Апашите задигнали парите и захвърлили празното портмоне

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини