С кирка и лопата, но без министерска заплата

Йордан Димов трамбова чакъла. Сн.: NOVA TV

Като не ти ремонтират тротоара, си го ремонтираш сам. Така е решил да постъпи 70-годишен настоящ спасител по Черноморието, бивш геодезист и културист от Разград.

Неведнъж жителите на блока сигнализирали общината за лошото състояние на тротоара. В отговор им обещали плочки и бордюри безвъзмездно, за които хората чакали цяла зима, но така и не дочакали.

Затова жителите решили да не чакат неволята, а сами да се справят - ръкави веднага запретнал Йордан Димов.

"Спонсори има, всъщност благодетели. Донесоха безплатно материала от чакъл и пясък и фактически ще го направим по най-евтиния начин", обяснява пред Нова тв известният в града като Даксъна.

Инструментите, които Йордан използва, са традиционни - лопата, кирка, кофи и нивелир. Майсторът саморъчно си е направил и трамбовка с тежест, която навремето използвал при тренировките си като културист.

"Изненадан съм, че почти всички, които минават оттук и ме заговарят, ме възприемат без упрек и без завист. Е, има и философи, които започват да дават съвети, но бързо ги прогонвам", споделя мъжът, който се надява до дни да приключи с ремонта и новият тротоар да стане факт.

Оказва се, че бившият геодезист неведнъж е помагал на съседите си, преди години сам ремонтирал покрива на блока и пребоядисал общото стълбище.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини