Над 250 музиканти озвучават на живо “Властелинът на пръстените“

Над 250 музиканти и хористи ще озвучат на живо филмовия шедьовър на Питър Джаксън “Задругата на пръстена“ на 5 декември в Арена Армеец.

Уникалното музикално шоу е и премиера на световноизвестния формат Movie in Concert, който гостува за първи път в Източна Европа. Първата част от трилогията „Властелинът на пръстените“ ще бъде показана в HD формат на огромен екран в оригиналния си вариант. В пълен синхрон с картината музикантите ще пресъздадат на живо симфоничната музика на композитора Хауърд Шор.

Популярният в цял свят формат “Movie in Concert“ ще бъде премиерен с „Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert” не само за България, но и за цяла Източна Европа. Внушителният спектакъл е гледан вече от над един милион души на 4 континента при грандиозен успех. Посрещана навсякъде по света с изключителен интерес и абсолютно разпродадени зали и стадиони, концепцията „In Concert” означава филм, претворен в концерт. Характерно за нея е съчетанието на хитова филмова прожекция с изпълнение на живо на оригиналната музиката към лентата, което поставя музиката в центъра на възприятието за разлика от стандартното кинопреживяване, където водеща е картината.

Вълнуващо е да се наблюдава удивителният синхрон между сменящите се кадри и изпълнението на над 250-те музиканти на сцената, пресъздаващи с изключителна прецизност всеки отделен звук от случващото се на екрана в “Задругата на пръстена - in Concert”. Това е възможно, защото музиката е писана специално за филма и за всеки отделен герой. Хауърд Шор е композирал общо 12 часа музика за трите части на „Властелина на пръстените“, с повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса. Смята се, че това е най-значимата филмова музика на 21-ви век, наградена с отличията Грами и Оскар.

Билети за първия по рода си у нас филм-концерт „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” са в продажба от утре, 5 март, в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв. Феновете ще могат да избират своите места в зала Арена Армеец между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др. Предвидена е и специална изненада за закупилите първите 100 билета – те ще получат като подарък официалния постер на събитието. Печелившите билети ще бъдат обявени на фейсбук страницата на събитието (http://www.facebook.com/LOTRinConcertBulgaria), а афишите ще се получават срещу показване на закупения билет в Централния офис на Eventim.

Организатор на ивента и носител на правата за България на “Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - in Concert”, както и на другите две серии от трилогията, е P&P Events. Зад компанията стои екипът, организатор на джаз фестивала A to JazZ, концерта на Дизи Гилеспи бенд в България и други музикални събития.

Още информация на фейсбук страницата на събитието:

http://www.facebook.com/LOTRinConcertBulgaria



 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини