ЕVN удари ЕСКОМ, половината град без ток

 С два камъка неизвестни извършители са се опитали да разбият панорамния прозорец на новия офис на ЕСКОМ. Според служителите това е в резултат на поредния „екшън“, сътворен от ЕВН. Вчера, около 20 часа, токов удар оставя без електричество голяма част от града, в която попадат и съоръженията на фирмата. Пуснат е генератор, за да не останат клиентите без телевизия и интернет. Въпреки това повредите по трасетата на електрическата компания създават проблеми навсякъде в града. Поредният токов удар оставя без ток промишлената зона и половин Първомай, а клиентите на ЕСКОМ без кабелна телевизия и интернет през нощта.

За пореден път съоръженията на електрическата компания не издържаха на влагата и натоварването и създадоха проблеми на фирми и домакинства в града.

Загубата на ЕСКОМ се изчислява в стотици левове.  В резултат на подобни аварии дефектират съоръжения и апаратура, голяма част от клиентите губят доверието си не към ЕВН, а към ЕСКОМ. От офиса на интернет-доставчика предупреждават клиентите си да рестартират устройствата си. Аварийни екипи работят по засегнатите трасета. При проблем можете да търсите помощ на телефони 0336 66779 ; 0336 66571; 0336 95601; 0336 95656.

От името на  ЕСКОМ е подадена жалба към ЕВН за нанесени щети. 

От пресцентъра на ЕВН обясниха, че вчера, около 20 часа е имало авария по въздушен електропровод в резултат на техничаска неизправност. Около 21 часа е възстановено електрозахранването чрез резервна схема. През нощта са регистрирани и други изключвания, които според тях са на чужди съоръжения, но въпреки това и те са били своевременно възстановени.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини