Кандидатстваме за финансиране на 4 проекта

С 4 проекта ще кандидатства община Първомай за усвояване на средства по Програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ – каза кметът Ангел Папазов.   Днес ще бъдат внесена апликационната форми за втория етап от  проекта „Дом за възрастни хора“ (бившето нервно отделение). Ако проектът бъде одобрен, общината ще кандидатства и за делегирани средства от републиканския бюджет, така както е финансирането на Дома за възрастни хора с увреждания в село Езерово.

Другият проект, с който ще се кандидатства е за ремонт на улици в централна градска част – „Орфей“, „Сливница“ и частта от ул. „Братя Миладинови – юг“ – между стария подлез и Партизанския прелез. Цената според разчетите е около 1,2 млн. лв.

Подготвени са още  два проекта - за саниране и повишаване на енергийната ефективност на сградите на училищата в село Дълбок извор и село Искра. Те не са били одобрени за финансиране от Фонд „Козлодуй“. Общата им цена е около 370 000 лв.

Нищо не е сигурно – каза кметът Ангел Папазов- но средствата, които искаме са съизмерими  с очакваните резултати. Проектите отговарят на посочените критерии и очакваме добри резултати.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини