Екип на ”Алфа” ТВ атакувал френското аташе?

Екип на телевизията на "Атака" - "Алфа", е предизвикал скандал във Франкофонския център във Варна, съобщи Дневник. МВР потвърди за инцидент, но партията отрича.

В същата сграда се намира офисът на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие, която стана известна след скандала с Волен Сидеров на самолет от София за Варна.

Репортер и оператор на партийната телевизия са опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Тя обаче отказала, което предизвикало агресивно поведение от страна на журналистическия екип. От Франкофонския център са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип. 


"Работещите в сградата са се почувствали притеснени от екипа на телевизия "Алфа" и са потърсили съдействие от органите на реда, което им е оказано", коментира говорителят на полицията в града Ивана Милева. Тя не даде повече подробности, уточни само, че се прави проверка. 

Засега няма официално съобщение. По неофициална информация обаче Стефани Дюмортие, както и служители на Центъра, са дали информация за случилото се в Първо районно управление във Варна.

Пред БЛИЦ обаче депутатът от "Атака" Николай Александров представи друга версия: 

"Няма такова нещо. Журналистите са били пред сградата на института във Варна, за да се срещат с Дюмортие и да запишат нейната версия за случая на летището. Нямало е някакви пререкания, никакви словесни конфликти, агресия. Тя има право да откаже да говори, но в случая просто се е скрила, след което е извикала полиция". Той уточни, че репортерите не са викани в полицията.

След скандала на летището Волен Сидеров отрече твърденията на френския посланик, че е псувал неговата служителка и излезе с обратната версия - че тя го е обиждала.

Тази седмица изтича срокът, в който лидерът на "Атака" може да даде сам имунитета си, ако не го направи парламентът трябва да гласува.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини