Дават 90 хиляди лева администрацията да повиши квалификацията си

Обучение по английски език предстои на служителите от ОбА –Първомай. То е част от дейностите, предвидени в проект “Повишаване на квалификацията на служителите в община Първомай”, реализиран с финансовата подкрепа на ОП “Административен капацитет”.  Точната стойност на проекта е 89 401,76 лева. Той е 100% финансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

В приключилия първи етап на проекта 17 служители на ОбА са преминали през обучение.

 Двама от тях са преминали обучение „Изграждане на публичен имидж. Анелия Левкова и Петя Христозова са били запознати с методите за популяризиране на положителен образ и представа за личности и дейности в администрацията. Присъствие в медиите, повишаване на интереса на гражданите, защита на правата, подкрепа, солидарност, баланс и др. са част от темите с които са се запознали. Освен това служителките са усвоили подходи и решения за изграждане на ефективен публичен имидж, като елемент на доброто управление.

Като друг етап от реализирането на този  проект Марияна Янева и Гинка Попова са се запознали с „Административна стилистика“ . 

С цел повече и по- разнообразни компетентности 15 служители са посещавали курсове за работа с електронни таблици и програмите  МS Excel и  MS POWER POINT.

Според ръководителя на Янка Мущанова с цялостната реализация на проекта се очаква да се подобри дейността и капацитетът на администрацията, а с това и по – успешното и по-добро обслужване на гражданите.

Теодора Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини