Потвърдено: Сам Уортингтън и Зоуи Салдана се завръщат за трите продължения на “Аватар”

Малко по-късно тази година ще започнат снимките на все още неозаглавената втора част на научнофантастичния хит “Аватар”. Мащабната продукция ще разполага с бюджет от около 200 милиона долара, а създателя на оригиналния филм Джеймс Камерън се завръща отново на режисьорския стол. Първоначално се смяташе, че “Аватар” ще бъде последван само от едно продължение, но през изминалата 2013-та година Камерън разкри, че планира да заснеме едновременно цели три продължения.

Снимките на трите части ще протекат изцяло в Нова Зеландия (където бяха заснети поредиците “Властелинът на пръстените” и “Хобит”), а от студиото 20th Century Fox разкриха, че световната премиера на първото продължение ще се състои в края на 2016-та година.

Няколко месеца след като оригиналния “Аватар” се завъртя по кината в интернет бе разпространена новината, че актьорите Сам Уортингтън и Зоуи Салдана със сигурност ще се завърнат за втората част. През изминалите четири години нямаше официално потвърждение от страна на студиото, но малко по-рано днес самия Джеймс Камерън оповести, че Уортингтън и Салдана са подписали договори за участие както в “Аватар 2”, така и в третата и четвърта част от поредицата.

Камерън: “Персонажът Джейк Съли комбинира в себе си увереност, борбеност, силна страст и интелигентност. Това изисква много от един актьор и смятам, че Сам (Уортингтън) се справи страхотно със задълженията си. В изпълнението му в първия филм присъстваха нужната чувственост, сила и уязвимост. Зоуи (Салдана) изигра ролята на Нейтири точно по начина по който аз очаквах. Тя улови всички най-важни аспекти на тази героиня и останах впечатлен от изпълнението й. Изключително доволен съм, че Сам и Зоуи ще се завърнат с нас обратно на Пандора.”

Все още не се разкрива подробна информация за сюжета на “Аватар 2”, но това което вече се знае е, че голяма част от действието на филма ще се развива в океаните на планетата Пандора, а главните герои Джейк Съли и Нейтири ще се сдобият с няколко деца. Работата по общия сценарий на предстоящите три продължения протича в момента, а към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се присъединят отново Стивън Ланг и номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър.

Световната премиера на “Аватар 2” е насрочена за края на месец декември, 2016-та година, и точно както предшественика си филма ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

Третата и четвърта част от поредицата ще се завъртят по кината съответно през 2017-та и 2018-та година. От студиото 20th Century Fox все още не са определили точните премиерни дати.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини