Поглед към екшъна с Том Круз “На ръба на утрешният ден“ и нови детайли за филма

Един от филмите, които ще сложат началото на тазгодишния летен киносезон е амбициозния научнофантастичен екшън “На ръба на утрешният ден“. Зад триизмерната продукция стои създателя на “Мистър и мисис Смит” Дъг Лаймън, а в главната роля ще видим трикратно номинирания за “Оскар” Том Круз. От студиото Уорнър Брос отпуснаха бюджет за снимки надвишаващ сумата от 150 милиона долара и очакванията по отношение на световния бокс офис са без съмнение големи.

“На ръба на утрешният ден“ е описван като комбинация между “Първичен код” и “Омагьосан ден”, а екранни партньори на Том Круз са Бил Пакстън, Джеръми Пивън, Шарлот Райли и Емили Блънт. Рекламната кампания на мащабната лента е вече в разгара си и малко по-рано днес от Уорнър Брос разпространиха нова официална снимка, на която се виждат преобразените в ролите си Том Круз и Емили Блънт.



Круз се превъплъщава в образа на лейтенант Бил Кейдж, който заедно с други войници от няколко различни държави е изпратен да се бори срещу смъртоносните извънземни нашественици “Мимики”, които без предупреждение нападат Земята. Но по време на своята първа мисия Кейдж е убит от нападателите и това се превръща в началото на неговото на пръв поглед необяснимо пътуване във времето. След смъртта си той се събужда на следващата сутрин, за да открие, че има възможността да преживява отново и отново деня, в който умира.

Основното му предимство е, че с всяко преживяване на битката в която е убит, Кейдж става все по-добър войник и с помощта на партньорката си от специалните части Рита Вратаски той намира нови начини за елиминиране на извънземните нашественици. Ролята на Рита Вратански е поверена на Емили Блънт, а Бил Пакстън се превъплъщава в образа на генерал Фаръл Бартолом (командира на главния герой).

По думите на режисьора Дъг Лаймън “На ръба на утрешният ден“ е “най-трудния и амбициозен проект, по който съм работил до момента”.

Лаймън: “Докато снимах “Телепорт” научих много нови неща за научната фантастика, но в случая с “На ръба на утрешният ден“ нещата бяха на съвсем различно ниво. Това е филм, който едва ли бих направил в началото на кариерата си. Трябва да си наистина уверен в способностите си за да се заемеш с подобна история в която има много визуални ефекти и буквално всяка една сцена е от огромно значение за цялостния сюжет. За мой късмет разполагах с невероятен екип и добри актьори, които улесниха работата ми.

Обичам филми, които крият големи изненади за публиката и мога да кажа, че “На ръба на утрешният ден“ е един от тези филми. Резултатите от тестовите прожекции бяха много добри и с нетърпение очаквам повече зрители да видят филма.”

Сценарият на лентата (вдъхновен от романа на Хироши Сакуразака “Трябва само да убиваш”) е написан от дуото зад хита “Трансформърс” Алекс Кърцман и Роберто Орси, а снимките протекоха в Англия и щата Калифорния.

“На ръба на утрешният ден“ тръгва по българските киноекрани от 30-ти май, тази година. Филмът ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.


Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини