Волен кацна на Цацаров. Преглед на печата

„Стандарт": Волен кацна на Цацаров

Волен Сидеров е на път да стане клиент на главния прокурор Сотир Цацаров. Лидерът на "Атака" шокира държавата с нов скандал в самолета за Варна. Сидеров и няколко негови депутати нападнаха служител на френското посолство, а после набиха полицай и бизнесмен. Двамата го отнесоха, след като се опитаха да защитят културното аташе на Париж у нас Стефани Дюмортие. Волен и компания поискали да вземат паспорта на дамата след словесна престрелка. Свидетели вече са дали показания за изстъпленията на атакистите. Днес Софийската градска прокуратура трябва да прецени дали да поиска депутатския имунитет на Сидеров. Във Фейсбук пък от снощи върви призив за протести пред Съдебната палата, ако на Волен пак му се размине.

„Новинар": Хванаха убиеца на Хюлия на влизане в Холандия

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар е задържан на влизане в Холандия в понеделник, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.
По думите й свидетели, пътуващи с автобус, са видели как Иван Тодоров изнася безжизненото тяло на младата жена от багажника на автомобила си. Веднага след това Иван напуснал страната със същата кола. Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар.

„Монитор": Двойният убиец си признал в полицията и се гръмнал

След като застреля жена си и любовника й на паркинг във Варна, двойният убиец Петър Евтимов се обадил в полицията и си признал какво е направил. По телефона пред дежурния той заявил, че е убил жена си и любовника й и иска да се предаде. Преди да пристигнат униформените обаче, се застрелял в главата в гаража на необитаема сграда на ул. "Крепостна" 12. Куршумът влязъл през дясното му слепоочие и излязъл през тила му.
Преди да си тегли куршума, Петър се обадил и на баща си. „Татко, голям грях извърших. Прости ми, застрелях ги!", казал двойният убиец. Мъжът бил въоръжен с два пълнителя, разказаха вчера разследващите. Единия той захвърлил на паркинга, след като го изпразнил в телата на жена си Живка Петрова и любовника й Стефан Георгиев. Законно притежаваният от стрелеца „Макаров" пък бил открит по-късно до тялото на самоубилия се, зареден с друг пълнител.

„Дума": Прокурори и зам.-министри не обявили имоти, коли и фирми

Сметната палата е констатирала несъответствия в 152 декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадени пред публичния регистър през 2013 г., съобщиха от одитната институция вчера. В публикувания списък с необявилите придобитото през 2012 г. движимо и недвижимо имущество са прокурори, съдии, кметове и заместник-кметове, председатели и членове на общински съвети, членове на политически партии, неколцина депутати и заместник-министри от сегашния и служебния кабинет.
В общия случай те са пропуснали да обявят в имуществените си декларации придобити свои и от съпругите или съпрузите си апартаменти, терени, автомобили, дялове в дружества и получени приходи.

„24 Часа": Протестът започна пред БНБ и блокира за кратко кръстовището пред СУ

Протест с искане за оставка на действащото правителство се проведе в столицата, предаде БНР.
Недоволните граждани се събраха пред сградата на Българската народна банка, където според тях представители на управляващите са гостували на управителя на банката Иван Искров по повод именния му ден.
След това участниците в протеста продължиха по традиционния си маршрут по бул. „Цар Освободител" и стигнаха пред сградата на Народното събрание.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини