Нападнатата от сириец продавачка се оказа шампионка по бокс

19-годишната продавачка Борислава Господинова, която в понеделник бе нападната от сирийски гражданин, се оказа двукратна шампионка по бокс. Момичето отблъснало чужденеца с няколко шамара и така осуетило кражбата на оборота на магазинчето, в което работи. 34-годишният Мохамед Ахмед Алсан Ишарбе бе задържан след нападението в магазина за кафе на столичния бул. „Сливница”. Той ще остане в ареста за 72 часа, като прокуратурата му е повдигнала обвинения за опит за грабеж и нанасяне на лека телесна повреда.

Борислава Господинова е републиканска шампионка по бокс в категория до 64 и 69 килограма при девойките. Тя е студентка в НСА, но често работи в магазинчето, което се стопанисва от години от нейните родители, пише "24 часа".

Когато сириецът влязъл в магазина, се насочил към касата и ударил Борислава. Смелото момиче обаче му отвърнало с няколко шамара и му попречило да задигне парите. В завързалата се схватка, Ишарбе се принудил да я ухапе по ръцете, за да се освободи.

С помощта на друг клиент, който влязъл в магазина, сириецът бил задържан. Борислава пък потърсила помощ в "Пирогов", където било установено, че тя е с контузия на таза, със съмнения за счупване на срамната кост, сътресение на единия бъбрек с хематурия и 2 ухапни рани на показалците на ръцете, но е отказала да бъде хоспитилизирана.

 "Борислава е много интелигентно и възпитано момиче, само хубави неща мога да кажа за нея", коментира националният треньор по бокс Павел Сяров.

Въпреки преживяното още на следващия ден момичето беше на работното си място. „Изплаших се, разбира се, но нищо не мога да ви кажа, от полицията ме помолиха да си мълча”, лаконична беше 19-годишната Борислава, цитирана от "Монитор".

От държавното обвинение съобщиха, че ще поискат от съда най-тежката мярка за неотклонение на задържания сириец - "задържане под стража" заради по-високата степен на обществена опасност на това, което е извършил.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини