Плевнелиев свика КСНС за 20 ноември. Преглед на печата

Стандарт": Плевнелиев свика КСНС за 20 ноември


Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 ноември. Темата ще е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България - състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване". Доклади по темата се очаква да изнесат вицепремиерът Цветлин Йовчев, шефът на ДАНС Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

„Труд": Студенти: „Нашата полиция ни пази! - Волен Сидеров"

19:53 - Идващи от Министерски съвет се присъединиха към протестиращите студенти. Участниците в протеста развяват български знамена, тупат на барабани и скандират „оставка" и „много сме, силни сме".
На някои издигнати лозунги пише: „Нашата полиция ни пази! - Волен Сидеров", „Искаме тотален граждански контрол на всички държавни власти", „С акт на министър-председателя незабавно затваряне на границата с Турция, иначе предатели".
Няколко души са запалили свещ.
Движението в района продължава да е блокирано.

„24 Часа": Цацаров: Прокуратурата ще внесе в съда обвинението срещу Станишев

Внасяме в съда обвинението срещу Сергей Станишев, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в тв предаването „Лице в лице" по bTV. Според обвинението в качеството си на министър-председател в мандата на Тройната коалиция настоящият лидер на БСП е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна.
"По случая ще бъдат разпитани честния гражданин, внесъл документа, съдържащ класифицираната информация (б.р. Алексей Петров), този, който го е получил (б.р. бившия премиер Бойко Борисов) и един бивш шеф на ДАНС, ще доразпитаме и Станишев", допълни той.
"Недоверието към органите на съдебната власт се е натрупвало през годините, но мястото на прокуратурата е в съдебната власт и никъде другаде", каза още главният прокурор.

„Дума": Зелените се разделиха заради ДСБ и Трайчо Трайков

Разцепление между две групи от партия "Зелени" назря вчера по време на пресконференция на сегашното ръководство, което поиска да опровергае информации в медиите, че еколозите напускат Реформаторския блок и няма да влизат в предизборни формати с него. Докато съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов и Андрей Ковачев обясняваха, че всъщност те не могат да напуснат Реформаторския блок, тъй като са негови създатели и формат за коалиране там няма, на три пъти техни съпартийци издигнаха като мълчалив протест плакати с надписи "Искаме промяна, а не подмяна", "Дясното е за зелените ясно", както и със зелен химикал беше написано ясното послание "Оставка". Сандов и Ковачев признаха смирено, че това са техни съидейници, с които се разминават единствено по отношение на Реформаторския блок, а не по приоритетите в екологията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини