Тефтерчето на Златанов е държало 3 групи в зависимост

Димитър Горов

Тефтерчето на Златанов показва начина на функциониране на управлението на държавата през последните 3 и половина години. Това каза пред БНР депутатът от БСП народният представител от Коалиция за България Димитър Горов.

"ГЕРБ направиха много и различни опити да преместят темата върху друга плоскост с препратките към Държавна сигурност, с другите опити да се прекрати дебата, защото тази тема е изключително неприятна за ГЕРБ", заяви Горов.

Според него в тефтерчето на Филип Златанов се виждат много ясно три групи от хора, които са били обект на разследване на това тефтерче.

"Едната е вътрешнопартийната опозиция. Това са хората, които са държани на каишка. Другата група са кметове - хора, които са били по един или друг начин притискани от ГЕРБ и те са се поддавали заради политическо партньорство с тогава управляващите. Третата група е на хората, върху които е имало натиск и върху съдебната система.

В тези три посоки, когато се види огромният натиск, става ясно, че никой в България практически не е бил свободен в този период – всеки е бил могъл да бъде смазан. В тефтерчето са използвани думите: "да се удари", "да се защити", "да се смачка". Това е терминология, която изобщо не е присъща на управляваща партия", обясни депутатът от БСП.

"Много е важно в какво качество са инициалите Д.П. и Л.М., които също са в тефтерчето", каза още Горов. Според него трябва да се изясни дали тези инициали са в качеството на "поръчители" или "на поръчани". "Видимо е, че има много ясна посока, че Б.Б., И.Ф. и Ц.Ц. са поръчители на акциите срещу кметове, срещу вътрешнопартийни противници", добави той.

Горов смята, че единственият човек, който съумя да каже, че се разпознава сред тези инициали, е самата Искра Фидосова. "Въпреки че тя никога не е казвала, че се разпознава сред инициалите в бележника на Златанов, актът с напускането на парламента е достатъчно красноречив", смята Горов.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини