Липсата на кворум провали днешното заседание на НС

93 депутати се регистрираха в началото на днешното заседание, въпреки че в залата видимо имаше мнозинство. Не се регистрираха депутатите от ГЕРБ, които обаче бяха в зала.За началото на заседанието са нужни 121 депутати.

Михаил Миков даде 15 минутна почивка, с надежда депутатите да се съберат и да има нужния брой народни избраници, за да започне работата на НС.

Чух доста коментари на комунистите и платените им клакьори, но ако днес не се съберат, става ясно, че това правителство няма абсолютно никаква парламентарна подкрепа.Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко преди втория опит за събиране на нужния кворум. Без Атака те са мъртъвци, подчерта той. Те трябва веднага да подадат оставка, категоричен е Борисов.Сега Атака има два избора - ако иска да падне правителството, не се явяват в залата, коментира той. Вижда се, че БСП и ДПС нямат кворум, по простата причина, че не ходят на работа, смята още лидерът на ГЕРБ. Искаме да видим колко им е силата, закани се Борисов. Ако няма кворум, по думите му, вотът ще е напълно успешен, тъй като целия народ ще разбере , че МС е заложник на националистите.Днес няма да има заседание на Народното събрание. Да направим усилие за регистрация, призова председателят на НС Михаил Миков след 15-минутната почивка, с която народните представители стартираха днес работа.

След прегласуването броят на регистриралите се бе 103, тоест отново нямаше кворум. Така депутатите бяха разпуснати.Днес Народното събрание трябваше да проведе разисквания по проекта за решение за гласуване на недоверие на правителството на Пламен Орешарски.Това е първият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета "Орешарски".Мотивите на вота са - провалът на правителството в областта на инвестиционното проектиране, припомнят от пресцентъра на Парламента.

Вносители са бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители от партията му.Вотът бе внесен в деловодството на НС миналият четвъртък.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини