Всички сме равни пред ерогенните зони

Счита се, че жените имат повече ерогенни зони от мъжете. Учените, обаче, се събраха, за да развенчаят и този мит. Те сравнили нивото на еротично усещане, възникващо при различните части на тялото при 800 души от Великобритания и Африка. Били изследвани 41 ерогенни зони.  

Първото изненадващо откритие било това, че стъпалата съвсем не дарявали с толкова приятни чувства, колкото се считаше до сега.

Вторият акцент в изследването бил свързан с разпределението на ерогенните зони. Резултатите показали, че между мъжете и жените няма съществена разлика в разпределението на ерогенните зони. Наистина, при жените имало малко повече, но не толкова, че да може да се говори за сериозни междуполови различия. Освен това били открити такива части на тялото, при допира на които мъжете получавали повече удоволствие, в сравнение със жените. Напр. китките на ръцете и задната част на колената. Оказва се, че за мъжете те са толкова важни, колкото и ушите.

Изобщо, при различните хора силата на еротичните усещания от различните части на тялото съвпадала, независимо от половите, възрастовите и етническите различия. Тук съществена роля не играе дори и сексуалната ориентация.  

Ако не се вземат предвид гениталиите, които съвсем нормално да на първо място, то към групата на най-ерогенните зони се отнасят още устните, ушите и вътрешната страна на бедрата.

Т.е. в това отношение, бялата жена на средна възраст, живееща в Лондон не се различава особено от младият тъмнокож, от някое африканско селце.

Ерогеността е "пришита" в нервната ни система и почти не зависи от социалните и културни фактори.

 

Източник: samotniroditeli.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини