Google на 15

В края на този месец компанията празнува юбилей. Първоначално Google се е казвал BackRub. На началната страница е пишело: "BackRub е пълзящ организъм, който е направен да кръстосва в Мрежата".

Google придобива средно по една компания на седмица от 2010 г. насам. Първият Google дудъл е бил символът на Burning Man. Създателите на търсачката Лари Пейдж и Сергей Брин отишли на  едоноименния фестивал през 1998г. и сложили дуудъл, за да знаят потребителите, че няма да ги открият в офиса през уикенда, съобщава btv.

Google наемат частния си готвач Чарли Айерс през ноември 1999г., когато за компанията работят само 40 души. По-късно Айерс става главен готвач на компанията със 150 души екип в техните 10 кафенета в Маунтин Вю, калифорния.

Можете да използвате Gmail на повече от 50 езика, включително езиците на баските и индианците чероки.

Около хиляда човека от служителите на Google станаха милионери, след като компанията стана публична през 2004г. Един от тях е масажистката Бони Браун, която е започнала за 450 долара на седмица през 1999г.

Google наемат кози. През 2009г. компанията нае около 200 кози за една седмица, които да изядат тревата и да наторят почвата около офисите им.

Първият туийт на Google са били думите "Чуствам се късметлия", изписани с бинарен код.

Всеки нов служител в компанията е наричан "Noogler", а всеки бивш - "Xoogler".

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини