10 °C

Любеновци доживяха първа копка на канализация в квартала им

След няколко десетки години очакване, в Любеново направиха първа копка за изграждане на канализация. С този ритуал беше поставено началото на  най- очакваната дейност по проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Първомай“ или както е известен – „Водния цикъл“.

Въпреки жегата, на площадчето пред читалището на квартала се събраха над сто жители. "Доживяхме го" - беше една от често чуваните реплики на местните. Те приветстваха гостите, дошли за първата копка. Организаторите бяха подбрали подходящи сенки. Събитието започна с водосвет, отслужен от отец Станимир. На изградената за случая трибуна се качиха кметът на общината Ангел Папазов, областният управител Венцислав Каймаканов, членът на Управляващият орган Спиридон Александров, Кирил Бушев – ръководител от фирмата – изпълнител ”G.P. group”, Манол Генов от надзора, Петър Мутафчиев – в качеството му на народен представител. Между гостите на събитието беше и екс- министър-председателят Георги Атанасов, проектантът Ангелина Александрова, Манол Генов – управител на ВиК област Пловдив,общински съветници и др.

На предхождащата събитието пресконференция на няколко пъти бяха повторени числата, описващи размерите на проекта – 36 007 563 лв, от които почти 7 млн. национално съфинансиране и 1 263000лв от бюджета на общината. Целите и значимостта бяха определени като стратегически за развитие на стопанските дейности и подобряване на инвестиционната среда, подобряване на благосъстоянието на населението, задържане на квалифицираните кадри и привличане на нови.

Предвижда се изграждането на 20 км канализация за отпадни води и почти още толкова за снабдяване с чиста вода и пречиствателна станция.

Строителите обещаха след приключване на ремонтните дейности да бъдат преасфалтирани и оставени в отлично състояние всички улици по които ще се работи и се извиниха за неудобството да няма вода през горещите месеци „в името на нещо качествено и добро каквото е чистата вода за вас и децата“.

Изборът на строител е станал с обществена поръчка, на която “G.P. group” са представили най-изгодната по икономически показатели оферта. Между критериите е бил и гаранционен срок за експлоатация – сподели инж. Желязкова- един от координаторите на проекта.

Днес предстои да бъде направена "първа копка" и в квартал Дебър.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини