Стената на великите българи

Сн.: facebook

Пред тези ликове няма българско сърце, което да не трепне. "Ако това сте хората за това "Нещо" (речника ми е беден да ви изкажа всички благодарности за това което правите). Благодаря Ви БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА !!!", е само един от коментарите на страницата във facebook на сдружение "Възрожденци - Варна" към снимката по-долу.

Група улични артисти продължават инициативата си за изрисуване на стената в началото на Аспаруховия мост във Варна с графити на бележити личности от българската история.

Идеята е на сдружение "Възрожденци - Варна" и е доразработена от "ДЕМО". Ето как представят себе си и целите си от сдружението:

"Ние сме млади хора. Ние не сме политически обвързани с партия или организация на политическа основа и НЕ целим влизането във властта. В организацията ни нямат място - лични, футболни, религиозни, политическ...и и каквито и да било други пристрастия. Средствата, които ползваме са мирни, но и целенасочени като Факелното шествие по случай 168 години от рождението на Капитан Петко Войвода във Варна - организирано от нас, и портрета на Васил Левски(по пътя за Аспарухов мост), осъществени изцяло по наша инициатива и лични средства. В перспектива плануваме и други мероприятия, целящи пробуждането на "заспалия" български национален дух!"

Очевидно и в Дирекция "Култура" към Община Варна има достатъчно от българския национален дух. Оттам идва финансирането на проекта, а цялостната му концепция е за представяне на историческата хронология от създаването на България.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини