Очакват ексцесии в столицата

Предупреждение за предстоящи ексцесии в София по време на извънредното заседание на парламента за преразглеждане на промените в Закона за бюджета получи вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на срещата с протестиращи граждани при премиера Пламен Орешарски днес, съобщава БГНЕС.

„В София вече от провинцията се наемат квартири, за да могат да бъдат запълнени със съответните ударни бригади," обяви Спас Колев от организацията „Свободни, можещи и силни". Той обаче не пожела да съобщи повече подробности около тази информация.

След като в сряда президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето върху някои текстове от промените в Закона за бюджета, вчера председателят на парламента Михаил Миков обяви, че свиква извънредно заседание на парламента на 30 август от 10.00 часа. Депутати от ГЕРБ обаче настояват за предсрочно прекратяване на депутатската ваканция и свикване на извънредно заседание още през следващата седмица. Те внесоха такова искане, придружено с подписите на 77 народни представители по-рано в петък.

До сблъсъци между жандармерия и протестиращи около Народното събрание се стигна при първото обсъждане на актуализацията на бюджета в ресорната комисия на 23 юли. Тогава полицията направи неуспешен опит да изведе блокираните в сградата депутати и министри в бял автобус през плътната тълпа на площада около храм-паметника „Св. Александър Невски".

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини