Лудогорец на крачка от групите на Шампионската лига

В истински триумф се превърна гостуването на „Лудогорец” на сръбския шампион „Партизан”, предаде football24.bg. В Белград българският шампион успя да вземе втора победа срещу сърбите и се класира за последната фаза на квалификациите на Шампионската лига. Ако там „Лудогорец” спечели, то разградчани влизат в групите на най-комерсиалния клубен турнир, но дори и при отпадане отиват в групите на Лига Европа.

Първото полувреме премина при териториално превъзходство на „Партизан”, но „Лудогорец” имаше най-хубавия шанс да вкара гол. Това стана след десетина минути игра, когато Иван Стоянов беше изведен зад сръбската защита, но Милан Обрадович го натисна и Стоянов изгуби контрол над топката.

След това положение сърбите бяха господари на терена, но на два пъти отлични техни атаки бяха спирани със засади, като в единия случай ударът на Александър Митрович срещна напречната греда. „Лудогорец” пък не изнесе на няколко пъти както трябва топката и позволи да се създаде напрежение пред Владислав Стоянов.

В края на полувремето вратарят на „Партизан” Милан Лукач беше сменен заради контузия – той се сблъска със свой защитник при един дълъг пас, а след това Христо Златински опита прехвърлящ удар от 40-тина метра, но не уцели празната врата.

Второто полувреме започна с бомбен удар на Никола Нинкович, изваден в корнер след чудесен плонж на Владислав Стоянов. Минути след това Йордан Минев направи чутовна глупост в малкото наказателно поле, когато гърдира една топка и вместо веднага да я изчисти, той започна да я пази и добре че Стоянов успя някак да я избие преди сръбски нападател да се възползва и да вкара.

След известно успокоение за 10-15 минути, след 70-тата „Партизан” натисна зловещо и се заредиха много опасни положения. На два пъти след удари с глава топката облизваше гредите, но в аут. Последва и положение, при което при прострелен пас Теро Мантула скочи на шпагат и отклони топката, която незнайно как подмина вратата на излъгания от реакцията на своя защитник Владислав Стоянов. След това пък Стоянов увисна при корнер и Йордан Минев изчисти с глава от голлинията.

И когато нещата изглеждаха отчайващи, в 87-та минута дойде големият шанс за „Лудогорец”. Витиня проби отляво след хубав извеждащ пас, подаде в центъра към Роман Безяк, който беше фаулиран – дузпа и червен картон за Никола Гулан. Зад топката застана Христо Златински, който с премерен удар излъга Живко Живкович – 0:1. Това се оказа и краят на устрема на сърбите, макар че в последната минута  Марко Шчепович излезе сам срещу Стоянов, но той с добро заставане и с крак изби удара му.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини