6 °C

Лодките на Първомай станаха втори на републиканското по водомоторни спортове

Снимките са ни предоставени от Костадин Момчилов

29 лодки, от 8 отбора, разделени в 7 класа взеха участие в кръг от Републиканското първенство по водомоторни спортове, проведено през уикенда на язовир Брягово. Морският клуб от Първомай зае второто място в отборното класиране с 2519т. Той беше изпреварен само от «железният отбор» на Порт Лом, който събра повече точки, отколкото втория и третия взети заедно- 5500. Трети останаха лодките на «Дионис-95» от Балчик. Две първи места завоваха и състезаващите се за първомайския клуб Йордан Йорданов и Никол Радукова.

Данчо, който още не е навършил 15 години, за пръв път се качва на най- високото стъпало на почетната стълбичка, но заявка за бляскаво бъдеще е дал още 13-годишен. Младежът се е запалил по водомоторните спортове преди малко повече от година, благодарение на баща си, бивш състезател, и кръстника си Георги Пенцов. Победителят в клас SA-250 е изключително доволен от представянето си и се надява моторните лодки да се превърнат за него в нещо повече от хоби. За сега баща му се грижи за техниката, а той само помага, но в бъдеще е готов да си сменят ролите. Перспектива в Данчо виждат и всички, които го наблюдаваха по време на състезанието.

Далеч по- драматично се развиха нещата за Никол Радукова в клас R-1000. В първите две гонки категоричен победител стана Камен Чимидялков, но още във втората стана ясно, че има проблем с двигателя. Във финала от него се очакваше само да завърши, но той не успя и единствената дама стана победител. Никол Радукова е студентка във Военноморското училище във Варна.

Антон Антонов, председател на Морски клуб - Първомай, стана трети в своя клас SC 550.

Състезанието беше организирано от актива на Морския клуб и с финансовото участие на Община Първомай. На състезанието присъства и избраният през зимата нов председател на федерацията по водомоторни спортове Любомир Кожухаров. Освен предвидените награди, кметът Ангел Папазов направи на победителите и личен подарък -сребърен винт.

Следващият кръг на Републиканското първенство по водомоторни спортове ще се проведе в Лом на 27 и 28 юли. 

Теодора Кирякова

Класиране: 

SA - 250

1.Йордан Йорданов - МК - Първомай;

2. Йоан Иванов - Порт Лом

3. Стефан Иванов - Варна

JT -260

1.Николай Тодоров - Тутракан

2. Стефан Иванов - Варна

3. Ивелин Данчев - Порт Лом

ОА 250

1. Марио Манойлов - Порт Лом

2. Владислав Костадинов - Дионис-95 - Балчик

SC 550

1.Владислав Костадинов  Дионис-95 - Балчик

2. Георги Георгиев Порт Лом

3. Антон Антонов - МК - Първомай

ОВ 350

1. Благовест Иванов Порт Лом

2.Димитър Йорданов- Русе

R 1000

Никол Радукова МК - Първомай

2. Камен Чимидялков = Тутракан

ОС 500

1.Бисер Тъптъклиев - Варна

2. Мирослав Нинчев- Кърджали

Т 550

1. Даян Карев - Кърджали

2. Вилиан Горчев - Порт Лом

Данчо в акция
Антон Антонов
Никол Радукова
Никол знае как да поддържа двигателя си
Победителите ги хвърлят във водата - на Данчо - мястото му е там!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини