19 °C

Лодките на Първомай станаха втори на републиканското по водомоторни спортове

Снимките са ни предоставени от Костадин Момчилов

29 лодки, от 8 отбора, разделени в 7 класа взеха участие в кръг от Републиканското първенство по водомоторни спортове, проведено през уикенда на язовир Брягово. Морският клуб от Първомай зае второто място в отборното класиране с 2519т. Той беше изпреварен само от «железният отбор» на Порт Лом, който събра повече точки, отколкото втория и третия взети заедно- 5500. Трети останаха лодките на «Дионис-95» от Балчик. Две първи места завоваха и състезаващите се за първомайския клуб Йордан Йорданов и Никол Радукова.

Данчо, който още не е навършил 15 години, за пръв път се качва на най- високото стъпало на почетната стълбичка, но заявка за бляскаво бъдеще е дал още 13-годишен. Младежът се е запалил по водомоторните спортове преди малко повече от година, благодарение на баща си, бивш състезател, и кръстника си Георги Пенцов. Победителят в клас SA-250 е изключително доволен от представянето си и се надява моторните лодки да се превърнат за него в нещо повече от хоби. За сега баща му се грижи за техниката, а той само помага, но в бъдеще е готов да си сменят ролите. Перспектива в Данчо виждат и всички, които го наблюдаваха по време на състезанието.

Далеч по- драматично се развиха нещата за Никол Радукова в клас R-1000. В първите две гонки категоричен победител стана Камен Чимидялков, но още във втората стана ясно, че има проблем с двигателя. Във финала от него се очакваше само да завърши, но той не успя и единствената дама стана победител. Никол Радукова е студентка във Военноморското училище във Варна.

Антон Антонов, председател на Морски клуб - Първомай, стана трети в своя клас SC 550.

Състезанието беше организирано от актива на Морския клуб и с финансовото участие на Община Първомай. На състезанието присъства и избраният през зимата нов председател на федерацията по водомоторни спортове Любомир Кожухаров. Освен предвидените награди, кметът Ангел Папазов направи на победителите и личен подарък -сребърен винт.

Следващият кръг на Републиканското първенство по водомоторни спортове ще се проведе в Лом на 27 и 28 юли. 

Теодора Кирякова

Класиране: 

SA - 250

1.Йордан Йорданов - МК - Първомай;

2. Йоан Иванов - Порт Лом

3. Стефан Иванов - Варна

JT -260

1.Николай Тодоров - Тутракан

2. Стефан Иванов - Варна

3. Ивелин Данчев - Порт Лом

ОА 250

1. Марио Манойлов - Порт Лом

2. Владислав Костадинов - Дионис-95 - Балчик

SC 550

1.Владислав Костадинов  Дионис-95 - Балчик

2. Георги Георгиев Порт Лом

3. Антон Антонов - МК - Първомай

ОВ 350

1. Благовест Иванов Порт Лом

2.Димитър Йорданов- Русе

R 1000

Никол Радукова МК - Първомай

2. Камен Чимидялков = Тутракан

ОС 500

1.Бисер Тъптъклиев - Варна

2. Мирослав Нинчев- Кърджали

Т 550

1. Даян Карев - Кърджали

2. Вилиан Горчев - Порт Лом

Данчо в акция
Антон Антонов
Никол Радукова
Никол знае как да поддържа двигателя си
Победителите ги хвърлят във водата - на Данчо - мястото му е там!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини