0 °C

Лодките на Първомай станаха втори на републиканското по водомоторни спортове

Снимките са ни предоставени от Костадин Момчилов

29 лодки, от 8 отбора, разделени в 7 класа взеха участие в кръг от Републиканското първенство по водомоторни спортове, проведено през уикенда на язовир Брягово. Морският клуб от Първомай зае второто място в отборното класиране с 2519т. Той беше изпреварен само от «железният отбор» на Порт Лом, който събра повече точки, отколкото втория и третия взети заедно- 5500. Трети останаха лодките на «Дионис-95» от Балчик. Две първи места завоваха и състезаващите се за първомайския клуб Йордан Йорданов и Никол Радукова.

Данчо, който още не е навършил 15 години, за пръв път се качва на най- високото стъпало на почетната стълбичка, но заявка за бляскаво бъдеще е дал още 13-годишен. Младежът се е запалил по водомоторните спортове преди малко повече от година, благодарение на баща си, бивш състезател, и кръстника си Георги Пенцов. Победителят в клас SA-250 е изключително доволен от представянето си и се надява моторните лодки да се превърнат за него в нещо повече от хоби. За сега баща му се грижи за техниката, а той само помага, но в бъдеще е готов да си сменят ролите. Перспектива в Данчо виждат и всички, които го наблюдаваха по време на състезанието.

Далеч по- драматично се развиха нещата за Никол Радукова в клас R-1000. В първите две гонки категоричен победител стана Камен Чимидялков, но още във втората стана ясно, че има проблем с двигателя. Във финала от него се очакваше само да завърши, но той не успя и единствената дама стана победител. Никол Радукова е студентка във Военноморското училище във Варна.

Антон Антонов, председател на Морски клуб - Първомай, стана трети в своя клас SC 550.

Състезанието беше организирано от актива на Морския клуб и с финансовото участие на Община Първомай. На състезанието присъства и избраният през зимата нов председател на федерацията по водомоторни спортове Любомир Кожухаров. Освен предвидените награди, кметът Ангел Папазов направи на победителите и личен подарък -сребърен винт.

Следващият кръг на Републиканското първенство по водомоторни спортове ще се проведе в Лом на 27 и 28 юли. 

Теодора Кирякова

Класиране: 

SA - 250

1.Йордан Йорданов - МК - Първомай;

2. Йоан Иванов - Порт Лом

3. Стефан Иванов - Варна

JT -260

1.Николай Тодоров - Тутракан

2. Стефан Иванов - Варна

3. Ивелин Данчев - Порт Лом

ОА 250

1. Марио Манойлов - Порт Лом

2. Владислав Костадинов - Дионис-95 - Балчик

SC 550

1.Владислав Костадинов  Дионис-95 - Балчик

2. Георги Георгиев Порт Лом

3. Антон Антонов - МК - Първомай

ОВ 350

1. Благовест Иванов Порт Лом

2.Димитър Йорданов- Русе

R 1000

Никол Радукова МК - Първомай

2. Камен Чимидялков = Тутракан

ОС 500

1.Бисер Тъптъклиев - Варна

2. Мирослав Нинчев- Кърджали

Т 550

1. Даян Карев - Кърджали

2. Вилиан Горчев - Порт Лом

Данчо в акция
Антон Антонов
Никол Радукова
Никол знае как да поддържа двигателя си
Победителите ги хвърлят във водата - на Данчо - мястото му е там!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини