8 °C

Златаровските мажоретки с първо успешно участие на национален конкурс

Мажоретен състав „Златаровче“, представен от 15 мажоретки, взе участие в Трети национален фестивал на мажоретните състави „СЛЪНЧЕВА БЕСАПАРА”2013 - 7-8 юни, гр. Пазарджик.

Първомайските момичета бяха част от 500 мажоретки от 18 града в България, формиращи 29 отбора. Възрастовата група, в която те се състезаваха – между 8 и 12 години- беше най-многобройната, а златаровчетата – най- малки.   ученичките от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай с ръководител Гинка Димова участваха в трите категории, като спечелиха 3 грамоти за най- успешно представил се отбор на фестивала, а в категория марш- парад 100 метра отборът зае четвъртото място.

Първи ден откриването започна с дефиле пред Общинска администрация Пазарджик. Същинската конкурсна част беше започна с  марш- парад 100 метра  и задължителен атрибут- батон и продължи на следващия ден с представяне на  композиции с батони и с пом-пони в зала „Васил Левски“.

   Фестивалът беше организиран от Община Пазарджик, ОДК- Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов. Журито беше тричленно. Двама от членовете на журито бяха балетни хореографи- Биляна Масларова от Велинград и Светла Кемилска от Елин Пелин. Третият член на журито беше Елеонора Петковска майстор на спорта от гр. Троян.

  Всички съчетания се оценяваха за техника, композиция, артистичност и представяне с от 1 до 10 точки.

   Момичетата изпълниха всички съчетания с нужната техника, артистичност и отличен синхрон при двата уреда- батон и пом-пон.  

МС „ Златаровче” участва за първи път във фестивал на национално ниво, но все по- често се превръща в част от официалните чествания в гр. Първомай, по различни поводи. Последната им представителна изява беше на 24 май, когато откриха тържествения концерт, посветен на Деня на славянската писменост и българската култура.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини