Западният подлез се превръща в място за облекчаване

Западният подлез бавно и необратимо се превръща в тоалетна. Не са един или два сигналите за това, че хора в нужда използват асансьорните шахти (в които най- вероятно никога няма да има асансьори) за облекчаване.  Мизерията в новото съоръжение е пълна. Преди ден там висеше осветително тяло, крепящо се на електрически кабел. Осветлението е условно, а вонята понякога е непоносима за преминаващите.

Подлезите са отговорност на Община Първомай. Тя трябва да се грижи за почистването, осветлението и поддръжката им. В новата общинска фирма по чистотата има назначена жена, която отговаря за поддържането в приличен вид на трите подлеза.  Тя е на постоянен трудов договор и нейно задължение е метенето и миенето им. Проблем създават шахтите, използвани от преминаващите и пътуващите от автогарата. Първомай е град, в който няма нито една обществена тоалетна, а както е известно в природата – празно няма. Липсата на WC се компенсира от леко закътаните ниши в подлеза. Решението според мнозина е просто – да бъдат затворени с подходящи плоскости шахтите и това ще спре нуждаещите се да ги ползват за облекчаване. За целта – някой, запознат с проблема, трябва да внесе предложение до кметовете това да се направи. Едно добро осветление също би възпряло напъните на някои хора - трудно биха си свалили гащите, ако е много светло. Ще остане, обаче, нуждата да се направи тоалетна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ??
    ?????
    2 0
    00:23, 9 юни 2013
    стига си са гушиш,вземи са в ръце и направи нещо полезно-с тез надлези така хубаво го начука на хората,че ако почнат да ти връщат ресто няма им стигне тоз живот!
Последни новини