Концертът на фолклорния ансамбъл ще отбележи и юбилея на Кичка Петкова

Традиционният концерт на  Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“ тази година ще се проведе на 18 май- събота – от 19 часа в залата на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Този път той ще бъде във формат „две в едно“ – освен годишната продукция, с него ще бъде отбелязан големия юбилей на ръководителката му – Кичка Петкова.

Гости на събитието ще бъдат популярната народна певица Калинка Згурова, приятел на Кичка и нейната формация; Ансамбъл „Илинден“ с ръководител Светослав Балтаков. В програмата ще участва и новосформирания квартет „Аура“. Това е последният творчески проект на Кичка Петкова. Съставен е от две учителки и две ученички – Радослава Ставрева, Светла Найдева, Кристияна Сиракова и Антония Тунчева. „Аура“ е създаден специално за отбелязването на 100-годишния юбилей на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и носи псевдонима на патрона му.

В концерта с танци, подготвени от хореографа Мартин Мочков ще участва и танцовата формация „Евридика“.

Приятелите на Певческия ансамбъл ще чуят песни, подготвяни през целия 29-годишен живот на формацията. Ще бъде представена и съвсем нова продукция. Оркестър „Дионис“ ще съпровожда солистите – Тоска и Митко Калоферови и ученичката на Кичка Петкова и Петър Тенев – Николета Ганчева.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини