Тапа от тирове пред Капитан Андреево

Тираджийска тапа блокира достъпа към българо-турската граница преди Капитан Андреево за камиони. Превозвачите искат среща с министъра на транспорта от служебният кабинет Кристиан Кръстев. Заедно със служебния премиер-министър Марин Райков Кръстев той  ще е по обяд край границата с Турция за откриването на първия изцяло завършен железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” – жп линията от Свиленград до турската граница.

Исканията на шофьорите са за еднакви условия с турските им колеги. Българските спедитори се оплакват, че Турция използва незаконни мерки, в нарушение на множество международни разпоредби, срещу българските товарни превозвачи. Една от причините за недоволството се афишира още от преди няколко дни и е за ограничението, което турските власти наложиха на българските транспортни фирми за  горивото, с което може да се влезе в турската страна. Баше разписано, че то може да е  до 500 л. на камион.

Малко преди 12 ч. днес около Капитан Андреево върволицата от камиони наброява 100 превозни средства. Леките автомобили и автобусите обаче не са обект на блокадата на недоволните шофьори и вървят в нормален режим през границата и в двете посоки, уточниха дежурните на ГПУ Капитан Андреево.

Очаквайте подробности от протеста и откриването на жп-отсечката по-късно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини