Вестник "Време е за смелост" раздава ЕНП

Единна народна партия започна раздаването на вестник „Време е за смелост". Това е и основното послание в цялата кампания на ЕНП. „Време е за смелост" - защото днес трябва да си много смел, за да издържиш на корупцията, на битката с олигархията, трябва да си смел, дори за да започнеш бизнес.

Вестникът „Време е за смелост" представя битките на ЕНП срещу монополите и олигархията, операцията „Чисти ръце", с която поведе борба срещу корупцията и злоупотребите още от мандата на Станишев, многобройните сигнали до прокуратурата за ощетяване на гражданите и държавата, промените в законодателството, които Мария Капон внесе и отстояваше в парламента, протестите срещу следенето в интернет, срещу генно-модифицираните организми, срещу изграждането на АЕЦ „Белене" и т.н. Ще видите и кои са хората в листите на ЕНП и кои каузи ще отстояват в бъдещото Народно събрание.

За изборите на 12 май ЕНП ще заложи предимно на млади и амбициозни хора, повечето от които за първи път ще влязат в политиката. В листите на партията има представители на неправителствени организации, граждански сдружения и на безпартийни граждани. Между тях е и един от собствениците на ЕСКОМ- Шени Делчева. Тя е водач на листа в Хасковска област. За г-жа Делчева важни са  проблемите, които срещат хората, когато опрат до институциите. "Да върнем достойнството на гражданите" е и нейна лична кауза, по която тя работи отдавна.

"В ЕНП сме въвели ясни правила - не повече от два мандата на един пост. След тях човек се оттегля на почивка, или пък на друга позиция, а след това, ако е много добър, отново може да се върне на стария си пост. Това важи за всички ръководни позиции в партията”, категорична е ЕНП-лидерката Капон. Според нея оставането на ръководна позиция повече от 2 мандата е вредно не само за партията или организацията, но и за самия човек. Твърди, че това води до "феодален, едноличен стил на управление, независимо дали става въпрос за партийна, държавна структура или за община."

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини