Готова е програмата за Майските културни празници

С концерт на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще бъдат открити XLI Майски културни тържества  и ще бъде отбелязан Деня на Първомай. Събитието ще съпровожда традиционното връчване на паметни плакети на заслужили съграждани. Мероприятията на площада пред читалището ще започнат в 11.10 часа на 1 май.

В рамките на празниците ще гостува театралният спектакъл „Вечеря за двама“ с участието на обичаните Аня Пенчева,  Георги Кадурин и Ани Михайлова.

НА 18 май с грандиозен концерт ще бъде отбелязан юбилея на дългогодишната ръководителка на Фолклорния певчески ансамбъл Кичка Петкова. Гости на концерта ще бъдат Калинка Згурова и Фолклорен ансамбъл „Илинден” гр. София с диригент Светослав Балтаков.

А на 31 май оркестър „Фолкпалитра“ кани почитателите си на 15-ия си рожден ден.

В програмата на празниците има още спектакли на малки,големите и още по- големите актьори в общината; изяви на ученически състави и фолклорни групи,  представяния на книгите на Николай Петев и Красимира Славова.

Програмата на празниците може да откриете в карето под новините на сайта parwomai.net и на обичайните места пред читалището и сградата на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини