Пореден болничен лист отложи заседанието по делото за радикалния ислям

Съдът в Пазарджик отново отложи делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология и омраза на религиозна основа.

Причината за отлагането стана пореден болничен лист, този път от Али Хайредин, който в момента боледувал от остро вирусно заболяване. В заявлението си до съда той настоява да присъства по време на процеса, заради което моли за отлагане. Съдия Ивета Парпулова прецени, че представеният документ не отговаря на законовите изисквания и постанови да се направи запитване по Регионалната здравна инспекция в Благоевград дали изписването на болничния отговаря на изискванията.

Пред сградата на Съдебната палата се бяха събрали десетина привърженици на ВМРО, част от които в народни носии. Те развяваха национален трибагреник с обърнати цветове като символ, че "всичко в държавата е обърнато с краката нагоре".

След дълго и обстоятелствено разглеждане на графиците на адвокатите на подсъдимите, съдът насрочи следващото заседание за 10 април от 9 ч.

К.Нешева

Пред сградата на Съдебната палата привърженици на ВМРО развяваха национален трибагреник с обърнати цветове като символ, че "всичко в държавата е обърнато с краката нагоре".
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини