Вадят частните ТЕЦ от микса с цената на тока. Преглед на печата

„Новинар": Вадят частните ТЕЦ от микса

Частните ТЕЦ ще бъдат извадени от микса, по който се определя цената на тока. Това стана ясно от думите на шефката на ДКЕВР Юлиана Иванова. Тя обясни, че ще се преразгледат договорите на тези централи, сред които „Марица-изток" 1 и 3 и ТЕЦ „Бобов дол".
Иванова заяви, че ще изчака проверката на прокуратурата по казуса, но е убедена, че има възможност сметките за ток да намалеят. Нейната сметка също надвишавала 180 лева, въпреки че се отоплява на парно. Иванова обеща ДКЕВР да бъде „абсолютно прозрачна". „Ако има корупция, игри, лобизъм - всеки ще си отиде. Няма да се поколебая", заяви тя и се зарече да сложи „ред в къщичката".

„Стандарт": Бягат от "Хамас" като дявол от тамян

Визитата в София на трима представители на палестинската групировка "Хамас" хвърли в потрес политическата класа, а властите бързо изясниха, че нямат нищо общо. От централите на "Атака" и БСП категорично отхвърлиха информацията, че техни представители ще се срещат с делегацията. "Нямаме планирани разговори и срещи, програмата ни е интензивна и наситена с протестите в страната", обясниха националистите. В сряда от "Атака" казаха, че още преценяват дали да се срещнат с палестинците. Слух вкара и червените в тайни разговори. Както и че в деня на соцконгреса на "Позитано" 20 палестинците ще разговарят с евродепутата Кристиян Вигенин. "Няма такава среща - нито за мен, нито за друг от БСП", отрече той. Междувременно външният министър Николай Младенов е разговарял с колегата си Риял ал Малки.

"24 Часа": Плевнелиев: Не героизирайте Октай, ДПС: Писмото му е по сценарий

Действията на г-н Енимехмедов са абсолютно недопустими и неговото героизиране може да доведе до непоправими последици за гражданското общество в България. Това каза президентът Росен Плевнелиев след срещата си с ръководството на ДПС.
"Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими. Случилото се с Ахмед Доган е престъпно деяние, което под никаква форма не трябва да бъде толерирано. Категорично осъждам опитите за героизиране на постъпката на Октай Енимехмедов", посочи президентът.
"Като президент, още в деня на това недопустимо действие, аз призовах всички политически партии да не политизират казуса и да дадат шанс на компетентните органи да си свършат работата", припомни президентът.

„Труд": Глоба за новата шефка на ДКЕВР

Санкция за незаконна търговия с цигари в интернет ще отнесе новата шефка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова, но няма да бъде сменена. Това обяви в четвъртък икономическият министър Делян Добрев, след като ден по-рано "Труд" разкри нарушението .
Добрев обаче се чудеше по кой закон трябва да е глобата. Според него тя не е нарушила закона умишлено.
ГДБОП и Агенция "Митници" вчера започнаха проверка по сигнал на "Труд".
Онлайн продажбите на тютюневи изделия са забранени от юли м.г, но фирмата на Иванова "Имидж код груп" го е правила от ноември м.г. насам. В сряда вечерта, след като броят на "Труд" вече се разпространяваше, секцията за цигари в нейния сайт babbetshop.com бе затворена.


Дума": Уволняват шеф на "Софийски имоти" заради тиган и дюшек

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала отстраняване на цялото ръководство на общинското дружество "Софийски имоти". Уволнението на изпълнителния директор Диян Цветков и на тричленния борд става след сигнал на общинския съветник от БСП в София Георги Кадиев за злоупотреби, извършени от Цветков. Ден по-рано Кадиев обяви, че са му предадени фактури за извършени плащания за домакински уреди, козметика и други странни покупки за сметка на "Софийски имоти". Така например изпълнителният директор е купувал от 19 юли 2012 г. до 23 януари 2013 г. маркови алкохолни напитки, скъп парфюм, тиган, сокоизстисквачка, талони за платено паркиране в центъра на столицата, лекарства, техника, калъф на телефон, два надуваеми дюшека, дрехи и др. в размер малко над 5000 лв. Самият Цветков се оправда, че е използвал пари от перото за представителни разходи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини