Костадинов: Ядрената енергетика не е финансов, а политически въпрос

инж. Йордан Костадинов

Въпросът с ядрената енергетика никога не е бил финансов, а политически – каза бившият директор на АЕЦ Козлодуй инж. Йордан Костадинов на среща с граждани в Първомай. Той беше помолен от инициативния комитет за провеждане на референдум за ядрена централа да разясни смисъла от развитието на този вид енергетика. Ядреният експерт отговори на въпроси  свързани най-вече с технологиите. Той се аргументира с това, че най-евтиният ток е произведеният в атомните електроцентрали, че България трябва да запази позициите си в клуба на 34-те ядрени държави и че това е начин да бъдат задържани младите кадри и специалисти в родината ни.

Няма яснота за това къде ще бъде складиран отпадъка от това производство – призна Костадинов. А въпросите за печалбите на електроразпределителните дружества и намесата им в държавата ни остави на политиците.

На срещата присъстваше и народния представител Петър Мутафчиев, който за пореден път потвърди убеждението си, че когато политиците не могат да се разберат, избирателите трябва да заемат своята гражданска позиция и на референдум да покажат какво бъдеще за България, за тях и за децата им очакват.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини