Надал пропуска и Australian Open

Голямата звезда на испанския и световен мъжки тенис Рафаел Надал отново отложи завръщането си на корта и съобщи, че ще пропусне турнирите в Доха и Откритото първенство на Австралия заради вирусно заболяване, предаде БГНЕС.

Бившият номер 1 в света не е изиграл нито един мач след изненадващото си отпадане във втория кръг на "Уимбълдън" през лятото на тази година от Лукаш Росол, след което стана ясно, че отново има проблем с лявото коляно. Надал трябваше да участва на демонстративния турнир в Абу Даби през тази седмица, но се оттегли, заради вирусно заболяване.

"Коляното ми е много по-добре и процеса на възстановяване върви по изготвения от докторите график, но вирусът не ми позволи да тренирам през последната седмица. Със съжаление съобщавам, че няма да играя в Доха и на Australian Open", заяви Надал.

Според добрия приятел на Надал - бившият номер 1 в света Карлос Моя, испанецът вече обръща повече внимание на тялото си и вероятно ще наблегне на участие на турнирите на клей, тъй като настилката там е най-щадяща колената. Надал има заявено участие на турнира в Акапулко, който започва на 25 февруари, а след това следват двата Мастърс турнира на хард в Индиън Уелс и Маями. Не е ясно обаче дали Рафа ще рискува да играе там, тъй като настилката е хард.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини