19-годишен намушка 23-годишен след свада заради Facebook

19-годишен криминално проявен и осъждан младеж от Горна Оряховица е задържан за намушкване с нож на свой 23-годишен съгражданин, съобщиха от полицията. Пострадалият също е добре известен на органите на реда.

Снощи около 21,00 ч. в полицейското управление в железничарския град е докаран с автомобил на свой приятел окървавен 23-годишен мъж.

Той заявил, че малко преди това на паркинг на ул. “В. Грънчаров“ е възникнал скандал между него и 19-годишния младеж. Спорът прераснала в саморазправа, при която по-младият мъж нанесъл удар с нож в областта на гърдите на опонента си и му причинил порезна рана на дясното ухо. Извършителят избягал с лек автомобил БМВ.

Пострадалият е бил прегледан в Спешна помощ - Г. Оряховица и транспортиран във великотърновската болница, като след оперативна намеса е настанен в хирургично отделение с прободна рана, проникваща в гръдната кухина и засегната междуребрена артерия, без опасност за живота.

След проведени незабавни действия по разследването е установено, че разпрата е започнал потърпевшият. Той видял, че 19-годишният младеж е спрял на паркинга, на който станал инцидента, и отишъл при автомобила, отворил вратата и започнал да го удря.

В автомобила били още приятелката и сестрата на младежа. Причината за агресията били коментари във Facebook. В разпрата се намесил и приятел на пострадалия, който се опитал да ги разтърве. Установените 7 свидетели са разпитани.

В хода на разследването е установено, че извършителят се укрива на територията на с. Емен. На адреса е изпратен полицейски екип, който го задържа. 19-годишният е предал на полицейските служители ножа, с който е наранил опонента си.

Двамата мъже са криминално проявени и осъждани за притежание на наркотични вещества и кражби. По случая в полицейското управление в Г. Оряховица е започнато досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Работата по случая продължава.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини