Дарение за абонамент зарадва библиотекарите

Делчо Иванов

Дарение за абонамент на ежедневник зарадва библиотекарките от ОНЧ  „Св.св. Кирил и Методий“. Добрата новина в края на годината долетя отвъд океана. Делчо Иванов изпрати имейл от далечен Ню Йорк: „През лятото Соня ми сподели, че е намалял броя на ползващите читалнята, защото няма най-търсените ежедневници- "Труд" или „24 часа“ и затова бих искал да платя абонамента на единия от тези вестници“. Делчо живее от няколко години в САЩ, но е роден, живял и е учил в Първомай. Читалищната библиотека е част от биографията му, а работещите там са приятно изненадани и много благодарни за милия жест и писмо.

Неочакваният  абонамент стана повод за още няколко дарения, предназначени за жената - Журнал за жената,Кулинарен журнал и Здравен журнал.

Всяка година библиотекарите се обръщат с молба за помощ за абонамент. Благодарение на дарители те попълват библиотечния фонд, тъй като средствата, получавани от бюджета са крайно недостатъчни. Абонаментната кампанията продължава до 15 декември – всеки желаещ може да се включи през оставащите няколко дена.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини