"Рома" закова "Фиорентина" в зрелищен мач

В изключително красив мач тимът на „Рома” надделя с 4:2 на „Фиорентина”.

Срещата започна взривно, като в първите двайсет минути бяха вкарани три гола. „Рома” откри с гол на Кастан още в 7-та минута, но Виола реагира бързо и изравни в 14-тата с попадение на Ронкалия. Попадението беше пример за недобрия синхрон на римляните в защита - то дойде след центриране от фаул, като червените тръгнаха да правят изкуствена засада, но се провалиха и позволиха на трима играчи на "Фиорентина" да излязат сами срещу Гойкоечея. След само пет минути обаче вечният Франческо Тоти, който изигра страшно силен мач, препарира вратаря на виолетовите Вивиано за 2:1.

До края на полувремето положенията следваха едно след друго, като тандемът Тоти-Дестро правеше чудеса на терена и „Рома” определено можеше да съжалява, че не поведе с повече. Все пак неизбежното се случи в самия край на първата част, когато Тоти за втори път прониза Вивано с шут отдалеч, който огъна пръстите на вратаря и влезе в мрежата.

Мачът клонеше към сигурна победа на „Рома”, но старата слабост на отборите на Земан лъсна още в първата минута на второто полувреме, когато Ел Хамдауи се възползва от грешка в защита на червените и намали на 3:2. „Рома” реагира като ужилена, а много силно заигра Симоне Перота, който заедно с Тоти поведе римляните напред и те вкараха четвърти гол, който беше отменен заради спорна засада.

Този отменен гол за малко да струва много, защото след десетина минути Сеперович излезе сам срещу Гойкоечея и само добрата вратарска намеса предотврати изравняване. В ситуацията изглеждаше, че има засада, но тя не беше отсъдена. При последвалния корнер вратарят се размина с топката и защитник на „Рома” изчисти от голлинията.

И когато не вкарваш – ще ти вкарват. Контраатака на „Рома” завърши с фин пас на Тоти с външен фалц и Освалдо от три метра без проблем закова топката – 4:2. Това се оказа и последното действие в мача, който определено показа, че „Рома” влиза в много силна серия в края на годината.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини