Пловдивчанин тартор на група, дърпала пари от банкомати във Филипините и Тайланд

Разкрита е престъпна група, която чрез скимиращи устройва незаконно теглила пари от банкомати във Филипините, Доминикана, Тайланд и други страни. При полицейската операция са задържани шестима, съобщава пресцентърът на МВР.

Работата по случая започнала след сигнал, постъпил в отдел "Криминална полиция" на ГД "Национална полиция".

Според информацията престъпна група, ръководена от 43-годишния пловдивчанин Д.Х., подсигурявала устройства за снемане на информация от банкомати за незаконно теглене на пари.

Групата е наблюдавана в продължение на месец. В хода на разследването са събрани данни, че действала на територията на Западна Европа и в страни като Филипините, Доминиканската република, Тайланд и други. Подготвените устройства и технически средства за снемане на информацията от банкомати били пригодени за използване в съответната страната. Те се съхранявали в жилището на Д.Х. в столичния квартал "Надежда".

По данни до момента, пловдивчанинът изградил стройна схема с ясно разпределени задължения в групата – едни набирали информация от АТМ устройствата, други изработвали белите пластики, трети били в ролята на "мулета" – пътували в чужбина и теглели парите.

Планираната полицейска операция е реализирана от служители на ГДНП и ГДБОП. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адрес в ж.к. "Надежда" са задържани петима мъже и една жена - Д.Х. /43 г./,  Б.М. /39 г./, 32-годишният Д.К., Д.К. /29 г./, К.К. /22 г./ и 37-годишната С.Г.

При извършените обиски и претърсвания са намерени и иззети четири скимиращи устройства, две технически устройства тип "уста" за сваляне на информация от банкомати, 15 кабела с преходници, шест мобилни апарата, 10 SIM карти, 10 държача за SIM карти, 10 банкови карти, пакетче с бяло прахообразно вещество, множество инструменти за интервенция на АТМ устройства. Назначени са експертизи.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Действията по разследването продължават.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини