Започва третата надпревара "Народните будители и аз"

Няколко дни преди 1 ноември, на тържествена церемония в Пловдив беше даден старт на ученическото състезание „Народните будители и аз“. Инициаторът – Кирчо Атанасов и организаторите – клубовете на Ротари в Пловдив, поканиха директорите на училищата, представили се най-добре наминалогодишната надпревара. Между тях и тези на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Първомай, ОУ“Георги Караславов“ – кв.Дебър и ОУ“Отец Паисий“ – с. Искра. На  събитието имаше официални гости, представители на областната администрация. От името на организацията на общините приветствие поднесе и кметът на община Първомай- Ангел Папазов.

„Народните будители и аз“ е инициатива, която за сега е получила подкрепа в област Пловдив и е обхванала около 20 000 ученици.  Идеята е класовете да изберат свой будител – патрон и да се запознаят в детайли с неговия живот и дело. А след това в директен сблъсък с другите отбори да научат и за избраните от съперниците им  личности.  През второто издание на състезанието учениците са избрали 71 различни будители.

В подкрепа на инициативата ще бъде представен спектакъла на Нешка Робева „Видрица“. Събраните средства от него ще бъдат използвани за организацията на Третото състезание, което има амбицията да стане национално. Кметът Ангел Папазов купи и подари билети на всички учители и директори от общината, които имат заслуга за отличното представяне на местните ученици.На тържеството бяха връчени 1000 книги на най-изявените класове. От Първомай на финалния кръг участие взе класът на Ваня Георгиева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, който не загуби нито една от „битките“. Тогавашните петокласници показаха знания за живота и делото на Райна княгиня.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини