14-годишна се опита да отрови момчета

14-годишна тийнейджърка опита да убие две момчета, които живеели на нейната улица, с домашно приготвени кексчета. Австралийката е обвинена в опит за предумишлено убийство, писаха местните медии.

Момичето приготвило кексчетата с токсичен почистващ препарат. След това ги сервирало на двете момчета - на 12 и 13 години, които й дошли на гости. Нарочените съседи обаче спрели да ядат от сладкишите навреме, тъй като забелязали, че имат странен вкус. Те разказали на родителите си, които пък се обадили в полицията. За щастие момчетата не са пострадали сериозно, тъй като не са изяли голямо количество от кексчетата.

Адвокатът на 14-годишната девойка заяви, че психическото й състояние е стабилно, но отказа да коментира повече относно случая. Мотивът за престъплението не е ясен.

Медиите в Сидни подозират, че натровените момчета са дразнели момичето или то просто си е падало по тях. Някои дори свързват този опит за убийство с копиране на музикални клипове на Лейди Гага и Бионсе Ноулс, в които главните героини убиват любимите си, като им дават отровна храна, приготвена по идентичен начин.

Австралийката е обвинена един път в опит за убийство и втори път за даване на отрова с цел да навреди на своите жертви. Тя е задържана в събота, а съдът в Брисбейн я пусна под гаранция в понеделник. Ще се изправи пред съда отново по-късно следващия месец.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини