78-годишна пловдивчанка стана студентка в ПУ

78-годишната пловдивчанка Величка Желязкова бе приета за студентка в специалността "Биология" в ПУ "Паисий Хилендарски", съобщи в. "24 часа".

Пенсионерката успя да влезе в учебното заведение на трето класиране, след като изкара оценка от 3,30 на редовната сесия през юли. Приета е да учи биология задочно.

Според преподаватели пенсионерката може да се окаже най-възрастната студентка в България. "Вече се записах. Отсега нататък ще давам само напред. Тръгвам на лекции от есента. Не се притеснявам за изпитите, за мен дисциплините в първи курс не са новост, защото една година ходих като слушател в университета. Младите много помагат, а преподавателите са изключително внимателни", казва баба Величка.

"Желязкова е приета в университета с предимство - представила е свидетелство от ТЕЛК за инвалидност, иначе с този успех няма как да влезе на общо основание и на трето класиране", обясни зам.-ректорът проф. Георги Тотков.

Баба Величка е завършила през 70-те години икономика на съобщенията и се е пенсионирала като шеф на пощенски клон. Не е семейна, живее в боксониера в "Тракия".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини