Питат ни искаме ли референдум за Белене

От утре подписката за АЕЦ- Белене ще има своето постоянно място и в Първомай - пред новия магазин на РПК. Събраните до сега в Първомай подписи са около 1500.

До днес въпросът „ Да има ли референдум за построяване на АЕЦ – Белене“ в Първомай беше поставян само в дните за пазар – вторник и събота. Листи,в които можете да подкрепите подписката са раздадени във всички села от общината, в някои от фирмите като „Искра“, РПК“Съгласие“ , в оранжериите, в по-голкемите магазини на града и на  други  места.

Социалистите призовават всички граждани да подкрепят подписката без да ги ангажират с категорично мнение дали са „за“ или „против“построяването на АЕЦ - Белене. Според тях това е „позицията на отговорния гражданин, на който БЪДЕЩЕТО не му е безразлично, който има мнение, който отстоява своето мнение и който иска да бъде ЧУТ!“

Противниците на референдума изтъкват аргументи, че това би струвало много пари и е излишно когато имаме избрани народни представители, които да решат този въпрос.

Днес в събирането на подписи в Пловдив ще участва и самият Сергей Станишев. Той ще се включи в мобилните младежки групи, набиращи подписи по главната улица на града.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини