Пиенето по време на ранна бременност не вреди

Умерената консумация на алкохолни напитки по време на опитите за зачеване или в ранна бременност не са вредни за здравето на бебето.

Специалистите уверяват, че алкохолът не може по никакъв начин да повлияе върху коефициента на интелигентност или върху други мозъчни функции на детето, предаде БГНЕС. Повече от девет или десет питиета седмично, вече представлява малък риск за плода. Жените, които консумират по-голямо количество алкохол, подлагат децата си на риск да страдат от ниска концентрация през първите пет години от живота си.

Резултатите от изследванията на датски експерти опровергават предишни констатации, че алкохолът оказва влияние върху интелектуалните способности или поведенческо развитие на бебето. Това са първите съществени доказателства, че пиенето на едно малко понякога по време на бременността не пречи на развитието на плода.

В изследването участвали 1628 бременни жени. Някои от тях не пиели никакъв алкохол, а други консумирали умерено. 1/4 от участничките приемали спиртни напитки над нормата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини