Всеки се оправдава с кризата

Криза, криза… Криза! Всички се оправдават с кризата- Така започна йовковата „Обикновен човек“ - актуална пиеса, подготвена от театралния състав на читалище „Пробуда“- кв. Дебър. Режисьорът Мария Танева е улучила десетката и с избора си на текст, и с работата си по спектакъла. Първомайската публика оцени по достойнство представянето на самодейците в афиша на Майските културни празници. Зрителите в залата споделиха, че два часа театралите са поддържали интерес и настроение у тях. За пръв път „заглавие изигра“ Иван Янчевски в ролята на обикновения човек. Още един Иван – Танев – дебютира с големите. Традицията родители и деца да играят заедно се пренася и в Дебър.

Наред със станалите вече популярни Славчо Янчевски, Кирил Стоилов, Петър Петров, Дафинка Петрова, Ангел Ангелов, на сцената излязоха и „набиращите скорост“ Данчо Андреев, Нина Симова, Нели Янева, Кремена Трендафилова, Ангел Бойлов. Оригиналният декор изцяло е дело на Славчо Янчевски. Актьорите се надяват, че ще успеят да представят спектакъла си и на други сцени в общината и страната.

Днес културните празници продължават със среща с Жоржета Пехливанова – дипломат от кариерата, която от 18 часа, в ритуална зала ще представи книгата си – „Магията Латинска Америка“.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини